50.000 euro voor Gysbert Japicxhûs in Bolsward voor herdenkingsjaar

Het Gysbert Japicxhûs in Bolsward krijgt van de Provinsje Fryslân 50.000 euro voor het herdenkingsjaar van de schrijver Gysbert Japicx. In 2016 is het 350 jaar geleden dat de schrijver overleed. Japicx heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan de Friese taal.

Het Gysbert Japicxhûs is een museum dat gevestigd is in het geboortehuis van de schrijver Gysbert Japicx. Zij organiseren in 2016 veel verschillende activiteiten om het sterfjaar van Japicx te herdenken. Onder die activiteiten zijn onder andere een kindermusical, verschillende lezingen, wandeltochten en er wordt een vierdelige documentaire gemaakt in samenwerking met Omrop Fryslân. Deze documentaire zal zowel op de Friese televisie te zien zijn als op NPO1.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Fryslân DOK van 6 september in teken van Eelke Lok
Lees ook:Drie nominaties voor NL-Awards voor Omrop Fryslân
Lees ook:Medewerkers Omrop Fryslân organiseren ‘Dei fan it Fryske wurd’
Lees ook:Autocrossdocumentaire Rûchhouwers te zien op Omrop Fryslân
Lees ook:Kijktip: Fryslân DOK: Hoe Metallica De Westereen op z’n kop zette

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>