Cycle for Hope-fietsers wisselen bij Friesch Congrescentrum

De ruim driehonderd wielrenners die meedoen aan de Cycle for Hope komen vrijdagmorgen vroeg aan bij het Friesch Congrescentrum in Drachten. De Cycle for Hope is een tweedaagse toertocht van 1200 kilometer in estafettevorm voor Stichting De Hoop. Deze stichting ondersteunt vanuit Dordrecht in het hele land daklozen, verslaafden, ex-prostituees en kwetsbare kinderen en tieners. De estafetteteams wisselen vrijdagmorgen bij het Friesch Congres Centrum. De fietsers worden tussen 3.30 uur en 10.30 uur verwacht.

‘Deze toertocht is een belangrijk sponsorevenement, want veel van de hulp is hiervan financieel afhankelijk’, zegt Johan Brandsma, beheerder van het Friesch Congrescentrum. ‘We zijn dan ook blij dat wij hier een bijdrage aan kunnen leveren. Uiteraard doen wij ons best om de fietsers goed te verzorgen. Zij leveren een topprestatie.’ Op het wisselpunt kunnen de fietsers gebruik maken van het sanitair, krijgen ze een goede maaltijd en kunnen ze een aantal broodnodige uurtjes slaap meepakken.

Met de Cycle for Hope hoopt men ruim een half miljoen euro op te halen voor de projecten van Stichting De Hoop. Het is de derde keer dat de Cycle for Hope gehouden wordt.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Friesch Dagblad voor 1 euro verkocht aan NDC
Lees ook:Fietselfstedentocht te volgen via tv, radio, web en app
Lees ook:Brainstormen over promotie Lauwersmeergebied levert veel ideeën op
Lees ook:Lippenhuizen op de bres voor Piter Kerk
Lees ook:Opbrengst SamenLoop voor Hoop Dongeradeel: 41.725,31 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>