Fries Museum krijgt het officiële gerechtsdocument met doodvonnis Mata Hari

Een belangrijk document in de geschiedenis van Mata Hari is in handen van het Fries Museum. Het originele Franse gerechtsdocument waarop het doodvonnis van Mata Hari staat geschreven is door een anonieme schenker aan het museum gegeven. Op het document, het zogenaamde ‘Bulletin No 1′, valt te lezen op grond van welke artikelen zij schuldig is bevonden en welke straf – ‘Mort’ – zij daarvoor kreeg. De anonieme schenker heeft het document op een veiling gekocht om het veilig te stellen. Vanaf vandaag is het document te zien in de presentatie over Mata Hari op de eerste verdieping van het Fries Museum.

Voor het Fries Museum is het een belangrijk stuk, dat past in de voorbereidingen van de internationale tentoonstelling over Mata Hari dat tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 te zien zal zijn in het museum. Deze tentoonstelling opent in oktober 2017.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Bron: Friesmuseum.nl

 

Lees ook:Bijna 98.000 bezoekers voor Fries Museum in 2015
Lees ook:Koffer die gemeente Leeuwarden cadeau kreeg blijkt niet van Mata Hari
Lees ook:Veiling van spullen van Mata Hari
Lees ook:Veel belangstelling voor veiling spullen Mata Hari
Lees ook:Wegens succes meer voorstellingen van Mata Hari door Tet Rozendal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>