Bijna 98.000 bezoekers voor Fries Museum in 2015

Het Fries Museum in Leeuwarden verwachtte zo’n 80.000 bezoekers in 2015. Het werden er meer, veel meer! Bijna 98.000 mensen brachten een bezoek aan het museum voor de verschillende tentoonstellingen. Vooral de tentoonstellingen Breien! en Goud hebben veel bezoekers weten te interesseren. Deze tentoonstellingen zijn ook in 2016 nog te zien. Van de 98.000 bezoekers waren ruim 18.000 kinderen en jongeren. Ongeveer tweederde van de bezoekers kwam van buiten Friesland. De bezoekers hebben het museum met gemiddeld een 8,4 beoordeeld.

Hoogtepunten voor het Fries Museum

Het Fries Museum spreekt van een topjaar. Het museum verdiende ook verschillende prijzen, waaronder de BankGiroLoterij Museumprijs (goed voor €100.000,-) en de Turing Toekenning 2015 (goed voor €500.000,-). Eén van de hoogtepunten van het afgelopen jaar was de aankoop van een schilderij van Alma-Tadema. Daarnaast kreeg het museum een bijzonder geschenk: het officiële gerechtsdocument met het doodvonnis van Mata Hari.

Nieuwe tentoonstellingen in 2016

Het Fries Museum heeft de verwachting in 2016 opnieuw een topjaar te draaien. Op 1 oktober 2016 opent in het Fries Museum de internationale tentoonstelling over Alma-Tadema als opmaat voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Daarnaast is het museum druk bezig met de voorbereidingen voor de grote tentoonstellingen over Mata Hari en over M.C. Escher in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018. In het voorjaar focust het museum op de bijzondere werkwijze van Claudy Jongstra, die voor de publieke ruimte in het nieuwe Fries Museum één van haar topwerken maakte.

 

Lees ook:Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 krijgt 3,56 miljoen extra van de provincie
Lees ook:Fries Museum krijgt het officiële gerechtsdocument met doodvonnis Mata Hari
Lees ook:Fries Museum ontvangt vijf ton voor nieuwe expositie
Lees ook:Fries Museum koopt schilderij van 1,8 miljoen dollar
Lees ook:Veiling van spullen van Mata Hari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>