Alpaca in AquaZoo Friesland bevalt van dochter

Bron: Aquazoo.nl

Babynieuws in AquaZoo Friesland! De alpaca Novara is afgelopen maandag bevallen van een kerngezonde dochter. Grote vreugde dus onder de alpaca’s, die wellicht binnenkort nog een nieuwe telg in de familie verwachten.. De verzorgers van de alpaca’s vermoeden namelijk dat de vader van de nieuwste alpaca-telg, vader Nixi, ook het andere alpacavrouwtje heeft bezwangerd. Dus wellicht komt er binnenkort een halfbroertje of -zusje voor de nieuwe alpaca aan.

Het is niet met 100 procent zekerheid te stellen dat alpaca Finchen daadwerkelijk in verwachting is. Door de dikke vacht is dat moeilijk te constateren, maar het lijtk er gezien de omvang van de buik en het gedrag van Finchen wel op. Na een draagtijd van zo’n 11,5 maand bevalt een vrouwelijke alpaca van één jong, dat kort na de geboorte al kan meelopen met de moeder.

Nixi, Finchen en Novaro wonen sinds enkele maanden in AquaZoo. Zij komen uit het inmiddels gesloten dierenpark Wissel in Epe. De babyalpaca heeft nog geen naam gekregen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Babynieuws: Beermarter geboren in AquaZoo Friesland
Lees ook:Beschuit met muisjes in AquaZoo: baby tapir geboren!
Lees ook:Aqua Zoo verrast met geboorte ringstaartmaki
Lees ook:Syb van der Ploeg vader van zoon Jesse
Lees ook:Doutzens zoontje Phyllon debuteert als model

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>