Diana Monissen geridderd bij afscheid De Friesland

sionsbergBestuursvoorzitter Diana Monissen heeft vanmiddag afscheid genomen van De Friesland Zorgverzekeraar. Zij gaat als directeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie aan de slag in Utrecht. Het afscheid ging, tot grote verrassing van Monissen, gepaard met maar liefst twee onderscheidingen. Allereerst werd Monissen geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Vervolgens kreeg ze ook nog eens de CdK-penning. Deze penning wordt uitgereikt aan mensen die grote betrokkenheid hebben getoond met de provincie Friesland. Monissen kreeg de penning uit handen van commissaris van de Koning John Jorritsma. Monissen is de eerste vrouw die deze penning gekregen heeft.

Noord-Oost Friesland

Hoewel er met lovende woorden gesproken werd over Diana Monissen zullen niet alle inwoners van Friesland het eens zijn met het besluit om Monissen deze beide onderscheidingen toe te kennen. Als bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar heeft zij een belangrijke rol gespeeld in het dossier ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Al zal het haar niet persoonlijk aan te rekenen zijn dat zorggroep Pasana – waar De Sionsberg onder valt – faillissement heeft moeten aanvragen, het feit dat Diana Monissen niet op kwam dagen bij belangrijke protestacties waarin werd opgeroepen het ziekenhuis te redden, is menig inwoner van Noord-Oost Friesland nog niet vergeten.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Ziekenhuis de Sionsberg schrapt 40 volledige banen
Lees ook:Nij Smellinghe op derde plaats in AD Ziekenhuis top 100
Lees ook:Afdeling verloskunde Sionsberg nog dit jaar gesloten
Lees ook:Kraamafdeling Sionsberg Dokkum nu echt dicht
Lees ook:Aantal medewerkers kinderafdeling Sionsberg kan baan behouden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>