Afdeling verloskunde Sionsberg nog dit jaar gesloten

Niet in mei 2013, maar al half december 2012 wordt de afdeling verloskunde van ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum al gesloten. Bevallingen kunnen vanaf half december niet meer in Dokkum worden gedaan, vrouwen die moeten bevallen zij vanaf dan aangewezen op Nij Smellinghe in Drachten. De zorg voor en na de geboorte kan dan nog wel in Dokkum gegeven worden.

Bezittingsproblemen

De afdeling zou pas op 1 mei volgend jaar gesloten worden, maar veel medewerkers van de afdeling hebben eieren voor hun geld gekozen en zijn eerder op zoek gegaan naar ander werk. De Sionsberg kampt nu met bezettingsproblemen voor de afdeling en kan de kwaliteit van de zorg niet meer garanderen.

Protesten

Het definitieve sluiten van de afdeling verloskunde heeft nogal wat voeten in aarde gehad. Door medewerkers, patiënten en bewoners van Noord-Oost Friesland is veelvuldig geprotesteerd om de afdeling open te kunnen houden.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

 

 

Lees ook:Ziekenhuis de Sionsberg schrapt 40 volledige banen
Lees ook:Kraamafdeling Sionsberg Dokkum nu echt dicht
Lees ook:Aantal medewerkers kinderafdeling Sionsberg kan baan behouden
Lees ook:Palestra huldigt Bouwmeester vanwege zilveren medaille
Lees ook:Bossen in Lauwersmeergebied tijdelijk verboden terrein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>