Friese inwoners onder slachtoffers ramp #MH17

De vlag hangt halfstok in Damwâld

De vlag hangt halfstok in Damwâld

De ramp met vlucht MH17 van Schiphol naar Kuala Lumpur met een vliegtuig van Malaysia Airlines waarbij 298 inzittenden om het leven kwamen nadat het vliegtuig neerstortte in Oekraïne heeft ook Friesland diep geraakt. Mondjesmaat komen er berichten binnen van inwoners van Friesland die in het vliegtuig zaten of Friezen wiens familie aan boord van het vliegtuig was.

Zo meldt FVC (Friesche Voetbal Club) uit Leeuwarden op haar website dat een speler van het eerste elftal zijn vader, stiefmoeder en zusje heeft verloren bij de ramp. De voetbalclub wenst hun speler en andere familieleden heel veel sterkte met dit verlies. De familieleden van de voetballer zouden zelf in de buurt van Amsterdam gewoond hebben.

De gemeente Opsterland meldt dat twee inwoners van Gorredijk om het leven zijn gekomen bij de ramp. Burgemeester Marian Jager-Wöltgens: “Voor zover wij nu weten zaten twee inwoners van onze gemeente op deze vlucht. Ik heb contact gehad met hun naasten en ben zeer diep geraakt door hun intense verdriet. Ik wil iedereen vragen respectvol en terughoudend te zijn richting de getroffen familie, zodat zij in alle rust met dit grote verlies kunnen omgaan.”

Ook een jongeman uit Leeuwarden kwam om bij de ramp.

Autobedrijf Lijzenga uit Damwâld meldde op Facebook het verlies van een familielid van een collega.

Op verschillende plaatsen in Friesland hebben mensen hun vlag halfstok gehangen. Ook overheidsgebouwen, zoals gemeentehuizen en het provinciehuis hebben uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden de vlag halfstok gehangen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Iris Kroes zingt ‘I still cry’ bij gebedsdienst MH17
Lees ook:Burgemeester Ferd Crone: Ga vlaggen 4 en 5 mei
Lees ook:Dokkumer Vlaggencentrale maakt vlag voor medaillewinnaars Sochi
Lees ook:Bijeenkomsten voor inwoners Zwaagwesteinde en Oudwoude
Lees ook:Dokkumer Vlaggen Centrale maakt vlag voor eerste Koningsdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>