Burgemeester Ferd Crone: Ga vlaggen 4 en 5 mei

 

Befrijdingsfestival Leeuwarden

Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitsers. Dit jubileum wordt overal in Nederland aangegrepen om groot feest te vieren en de herdenking op 4 mei extra kracht bij te zetten. In Friesland wordt er op 5 mei een groot ontbijt georganiseerd in Leeuwarden voor mensen die niet veel meer het huis uitkomen. Op 4 mei wordt er een groot herdenkingsconcert georganiseerd op het Zaailand in Leeuwarden. Op 5 mei zullen oude legervoertuigen door heel Friesland rijden. Vanwege al deze activiteiten en het feit dat Nederland 70 jaar bevrijd is roept burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden alle inwoners van Friesland op om op 4 en 5 mei te gaan vlaggen. Dat meldt Omrop Fryslân. Halfstok op 4 mei, en de vlag in de top op 5 mei.

Bevrijdingsfestival Leeuwarden

Naast de extra activiteiten vindt traditioneel op 5 mei het Befrijdingsfestival plaats in Leeuwarden. Dit jaar zullen er artiesten optreden als Ali B, Jett Rebel, Vangrail, Lucas Hamming, The Homesick, De Boodschappers van het Algemene Nut en Steff da Campo.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

 

Lees ook:Friese inwoners onder slachtoffers ramp #MH17
Lees ook:DVC produceert extra WK-vlaggen
Lees ook:Dokkumer Vlaggen Centrale maakt vlag voor eerste Koningsdag
Lees ook:Extra Slachtemarathon in 2018
Lees ook:Canadese bevrijders komen Bevrijdingsdag naar Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>