Al 120 aanmeldingen voor programma MUSE

Voor het nieuwe televisieprogramma van Omrop Fryslân en het Fries Museum MUSE hebben inmiddels zo’n 120 amateurskunstenaars zich opgegeven. Omrop Fryslân en het Fries Museum doen een laatste oproep voor kunstenaars om zich op te geven voor het programma. 

‘We willen zoveel mogelijk kunstenaars de mogelijkheid bieden om mee te doen aan MUSE. Of je nou schilder, beeldhouwer, fotograaf of textielbewerker bent, iedereen mag meedoen’, aldus de jury. ‘Dus ben je amateurkunstenaar, heb je iets met Friesland en ben je 18 jaar of ouder? Twijfel dan niet langer en meld je aan voor MUSE!’ MUSE wordt in het voorjaar van 2013 uitgezonden.

Tijdens het programma krijgen de kandidaten wisselende opdrachten, die altijd iets te maken hebben met Friesland als inspiratiebron. De kijkers bepalen samen met een jury van kunstkenners wie in aanmerking komt voor de hoofdprijs: een expositie in het Fries Museum. Presentatrice Miranda Werkman volgt het leer- en maakproces van de deelnemers, inclusief bloed, zweet en tranen. In dit televisieprogramma zal in normale taal gesproken worden over hedendaagse kunst, wat het een laagdrempelig programma zal maken.

Opgeven voor het programma kan nog tot en met aankomende zondag.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

 

Lees ook:Veel talent onder 200 inzendingen MUSE
Lees ook:Fries Museum en Omrop Fryslân op zoek naar talentvolle kunstenaars
Lees ook:Muse vanaf 23 maart op Omrop Fryslân
Lees ook:Fries Museum ontvangt vijf ton voor nieuwe expositie
Lees ook:Winkelier gezocht voor museumwinkeltje Fries Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>