Ark van Noach in Drachten

Een replica van de Ark die Noach ver voor de geboorte van Christus bouwde, ligt momenteel in Drachten. Deze replica is gebouwd door Johan Huibers, die na het krijgen van een droom over een overvloed van water het als zijn missie zag om deze replica te gaan bouwen. Vanaf 2007 heeft de replica verschillende plaatsen in Nederland aangedaan waarbij bezoekers de ark konden bezichtigen. Tegenwoordig is de ark een bijbels themapark.

Eerste drijvende themapark

De theater- en televisieproducent Aad Peters heeft de ark een tijd geleden aangekocht en de ark omgebouwd tot het eerste drijvende themapark van Europa. De ark zal ongeveer een maand lang in Drachten blijven en zal daarna verder gaan naar andere plaatsen in Nederland.

Oud interview met dochter van Johan Huibers

Drie jaar geleden bezocht ik de ark voor een opdracht van school. Toen was het nog niet ingericht als themapark maar nog als bezienswaardigheid. In het onderstaande filmpje zie je hoe imposant het bouwwerk is en het interview dat ik deed met de dochter van Johan Huibers.

Meer informatie over het themapark vind je hier.

Volg Friesland.blog.nl op Twitter!

Lees ook:Expedia Pioneer tipt Friesland als één van de leukste reisbestemmingen in Nederland
Lees ook:Kollum hoopt op honderden rubberboten tijdens rubberbootmissie
Lees ook:Groenlinks maakt geen vrienden in Drachten en Dokkum
Lees ook:Al meer dan 1400 mensen bezoeken expositie Ids Wiersma
Lees ook:Bram Fietst fietste langs alle plaatsen in Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>