Groenlinks maakt geen vrienden in Drachten en Dokkum

Veel inwoners van Dokkum en omgeving hopen al lang op de komst van de Centrale As. De Centrale As moet een vierbaansweg worden die komt te liggen tussen het noorden van Dokkum en het zuiden van Nijega (nabij Drachten). De As moet het verkeer door de dorpen ontlasten en het noorden beter bereikbaar maken. De lijsttrekker van Groenslinks Jolande Sap heeft zichzelf niet populair gemaakt bij de uitspraak dat Dokkum ‘niks’, en Drachten ‘nergens’ is.

Kritiek

In een interview in ‘Binnenlands Bestuur’ deed Sap de uitspraak: ‘Zo wil Friesland een weg aanleggen van Dokkum naar Drachten; een weg van niks naar nergens.’ Sap heeft kritiek op de aanleg van vierbaanswegen door natuurgebieden, en noemde de Centrale As als voorbeeld van dergelijke projecten.

Twitter

Sap heeft met haar uitspraak behoorlijk wat kritiek van Twitteraars uit de omgeving van de Centrale As over zich heen gekregen. Het zal ons benieuwen hoeveel stemmers Groenlinks uit deze regio zal krijgen.

Lees ook:Provincie maakt fouten bij 350 onteigeningsverzoeken
Lees ook:Dit jaar geen Kennedymars Fryslân
Lees ook:De Centrale As waarschijnlijk pas jaar later klaar
Lees ook:Vlaggen Admiraliteitsdagen Dokkum uitverkocht
Lees ook:Eenmalig en uniek: halve marathon en andere sporten op De Centrale As

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>