Uitverkocht Valentijnsconcert de Bazuin met Wouter Hamel

Haags Uitburo / Foter.com / CC BY-NC-SA

Gisteravond vond het jaarlijkse Valentijnsconcert van brassband De Bazuin uit Oenkerk plaats in de Lawei in Drachten. Waar vorig jaar Karin Bloemen de hoofdgast was, was dat dit jaar niemand minder dan Wouter Hamel. De brassband, onder leiding van dirigent Klaas van der Woude gaf een spetterend optreden in een uitverkochte schouwburg.

Voor de Bazuin was dit alweer het 26e Valentijnsconcert. De reeks begon in 1988. Waar eerder bekende koperblazers werden uitgenodigd slaat men sinds een aantal jaar een andere weg in met gastoptredens van bekende muzikanten die juist niet koperblazers zijn. In 2009 was Jan Vayne te gast, in 2011 Valentina Tóth en vorig jaar dus Karin Bloemen.

Wouter Hamel kondigde op twitter al aan dat er een mystery guest met hem op het podium zou staan. Wij hadden Iris Kroes al gesignaleerd in de zaal en zij bleek dus ook de mystery guest te zijn.

De Bazuin speelde onder andere Skyfall van Adele, Lux Aurumque van Eric Whitacre en War of the Worlds, van de gelijknamige film. Bijzonder was ook het nummer David van Stephen Melillo, waar het verhaal van David en Goliath ondertussen verteld werd door Diana de Groot van Omrop Fryslân (zij had eveneens de presentatie van de avond in handen) en gezongen door Fardau van der Woude.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Hoe vier je Valentijn in Friesland?
Lees ook:Elfde plaats voor Brassband De Bazuin Oenkerk op Europese Brassband Kampioenschappen
Lees ook:De Bazuin Oenkerk treedt op met Ruben Hein
Lees ook:Epke Zonderland in College Tour
Lees ook:Uittip zaterdag 31 mei: Tryn’s Rock in Gytsjerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>