Eerste wedstrijd SKS Skûtsjesilen 18 juli Grou

Skûtsjesilen EarnewâldDe echte liefhebbers kijken er al weken reikhalzend naar uit: de start van het nieuwe SKS-seizoen. Op zaterdag 18 juli is de eerste wedstrijddag van het skûtsjesilen, één van de drie grote sporten waar Friesland zo bekend om is. De eerste wedstrijd van het seizoen zal zijn op het water bij Grou.

Voor een leek is het wedstrijdverloop van het Skûtsjesilen wel eens moeilijk te volgen. Bij de Sintrale Kommissje Skûtsjesilen (SKS), gaat het er om wie er aan het einde van elf wedstrijden zo weinig mogelijk punten heeft gehaald. Van het puntentotaal wordt de slechtste wedstrijd afgetrokken. Mocht het puntenaantal van twee skûtsjes na de laatste wedstrijd gelijk zijn dan is de laatste wedstrijd bepalend voor het kampioenschap.

De SKS wedstrijdreeks wordt in 2015 gehouden van zaterdag 18 t/m vrijdag 31 juli. Alle wedstrijden beginnen om 14.00 uur. Bij alle wedstrijden wordt vanaf het wedstrijdwater toelichting gegeven over het verloop van de wedstrijd. De wedstrijd van 18 juli bij Grou is het best te volgen bij de Tijnje. In Grou wordt de feestweek gekoppeld aan het skûtsjesilen. In de week voorafgaand aan de wedstrijd wordt daar de Skûtsjewike georganiseerd. De start van de wedstrijd zal een heel spektakel zijn, begeleid door brassband Apollo.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Tweede wedstrijddag SKS Skûtsjesilen bij De Veenhoop
Lees ook:Terherne aan de beurt voor vierde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen
Lees ook:Derde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen Earnewâld
Lees ook:Inhaalwedstrijd SKS Skûtsjesilen bij Woudsend
Lees ook:Zesde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen Elahuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>