Tweede wedstrijddag SKS Skûtsjesilen bij De Veenhoop

Na een dag rust maken de schippers van de skûtsjes zich op voor alweer de tweede wedstrijd van het SKS Skûtsjesilen. Op zaterdag 18 juli was de eerste wedstrijddag bij Grou. De tweede wedstrijd van het seizoen is vandaag, 20 juli, op het water bij De Veenhoop.

Voor een leek is het wedstrijdverloop van het Skûtsjesilen wel eens moeilijk te volgen. Bij de Sintrale Kommissje Skûtsjesilen (SKS), gaat het er om wie er aan het einde van elf wedstrijden zo weinig mogelijk punten heeft gehaald. Van het puntentotaal wordt de slechtste wedstrijd afgetrokken. Mocht het puntenaantal van twee skûtsjes na de laatste wedstrijd gelijk zijn dan is de laatste wedstrijd bepalend voor het kampioenschap.

De SKS wedstrijdreeks wordt in 2015 gehouden van zaterdag 18 t/m vrijdag 31 juli. Alle wedstrijden beginnen om 14.00 uur. Bij alle wedstrijden wordt vanaf het wedstrijdwater toelichting gegeven over het verloop van de wedstrijd. De wedstrijd van 20 juli bij De Veenhoop is het best te volgen bij Iesicht. Als je dan toch in de buurt bent om het Skûtsjesilen te aanschouwen, ga dan ook naar het Veenhoopfestival. Op de maandag van het festival treedt onder andere John Coffey op.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Terherne aan de beurt voor vierde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen
Lees ook:Derde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen Earnewâld
Lees ook:Inhaalwedstrijd SKS Skûtsjesilen bij Woudsend
Lees ook:Zesde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen Elahuizen
Lees ook:Langweer op het programma voor schippers SKS Skûtsjesilen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>