Muziekschool de Wâldsang ontslaat al haar personeel

Muziekschool de WâldsangPer augustus 2014 worden alle muziekdocenten bij streekmuziekschool de Wâldsang ontslagen. De 31 docenten om wie het gaat gaan dan verder als ZZP’ers, en worden dan door de muziekschool ingehuurd om les te geven. Deze constructie is noodzakelijk omdat de muziekschool steeds minder inkomsten heeft. Het aantal leerlingen is de afgelopen jaren teruggelopen en ook vanuit gemeentes komt er minder subsidie binnen.

De gehele reorganisatie kost 1,5 miljoen euro. Er is aan de vier gemeenten waarin de muziekschool actief is gevraagd dit bedrag te betalen. Het geld wordt voornamelijk gebruikt ter compensatie voor de muziekdocenten die als ZZP’er voortaan zelf moeten zorgen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering en hun pensioen. Streekmuziekschool de Wâldsang is actief in de gemeenten Dantumadiel, Achtkarspelen, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Straat in Oudehaske verdeelt 1 miljoen Postcodeloterij-euro’s
Lees ook:PostcodeStraatprijs valt in Terband
Lees ook:237.500 euro verdeeld in Leeuwarden met Postcode Loterij
Lees ook:Al meer dan 50% binnen voor autocrossfilm ‘Rûchhouwers’
Lees ook:Veel activiteiten in Friesland tijdens Nacht van de Nacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>