Onderzoek haalbaarheid commerciële vluchten vanaf Leeuwarden

Er moet onderzocht worden of er alternatieven zijn voor het geval Defensie de vliegbasis in Leeuwarden moet sluiten. Dat stelt het Friese Statenlid Jelle Hiemstra van de provinciale partij Friese Koers zaterdag in de Leeuwarder Courant. Volgens Hiemstra moet er onderzocht worden of het ook mogelijk is om commerciële vluchten te gaan verzorgen vanaf de vliegbasis indien Defensie moet gaan bezuinigen op deze vliegbasis.

Op de vliegbasis in Leeuwarden staan twee F-16′s gestationeerd. Ook is de vliegbasis de thuisbasis van de SAR-helikopters. Voor lijnvluchten zijn Friezen momenteel aangewezen op Groningen Airport Eelde. Voor civiele vluchten moet men in Drachten zijn. Daar is een verharde baan van 950 meter.

 

Lees ook:Internationale oefening Frisian Flag van start
Lees ook:Druk bezochte 112-demonstratiedag in Damwâld
Lees ook:Er komt een Zara in het pand van V&D in Leeuwarden
Lees ook:Week lang militaire oefening in Noordoost Friesland
Lees ook:Bart Helmholt fierljept 21,21 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>