Verslag pompoenfestival Jellum/Bears

Afgelopen zaterdag schreef ik over het pompoenfestival in Jellum/Bears, dat zijn aftrap op zaterdag beleefde. In een opwelling gingen we gisteren zelf een kijkje nemen bij het feest van de pompoenoogst om terug te komen met een joekel van een pompoen.

Het klinkt niet echt als een hele spannende belevenis en eerlijk is eerlijk, dat is het natuurlijk ook niet. Het woord festival deed niet echt eer aan, pompoenevenement of landbouwfair had beter op zijn plaats geweest. Het evenement kwam neer op een markt met veel plattelandsproducten en leuke spullen voor huis en tuin met centraal in het midden de verkoop van de pompoenen- en kalebassenoogst.

Van het schapen drijven hebben we niets meegekregen; daarvoor zijn we niet lang genoeg op het (overigens prachtige) terrein geweest. Achter het terrein Uniastate kon je nog een kijkje nemen in het plaatselijke kerkje van Bears waar schilderijen tentoongesteld werden. Iets verderop hoorden we luide muziek bij een gebouw vandaan komen. Wij dachten dat dat gebouwtje wellicht ook een rol speelde in het festival en namen een kijkje. Het bleek een kinderboerderij waar wij met plaatsvervangende schaamte weer vandaan kwamen. Deze kinderboerderij hoorde overduidelijk niet bij het goedgeorganiseerde pompoenfestival, maar had op eigen houtje een ‘rommelmarkt’ georganiseerd (met échte rommel, kerstballen, stokoude boeken en kapot speelgoed) en kon je er op het ‘terras’ wat te drinken krijgen. We deden een snelle blik bij de dieren en vonden het eigenlijk maar een trieste bedoening. Puppy’s die in hun eigen behoefte rondliepen, de omheiningen waren compleet verroest.. Een vrouw die klaagde over dat de organisatie van het pompoenfestival had geklaagd over geluidsoverlast… We zijn er heel snel weer weggegaan.

De verrassing van de dag was een optreden van Marco Oostra, deelnemer aan The Voice of Holland die afgelopen vrijdag te zien was met zijn blind audition. Erg verrassend.

Met een grote pompoen om thuis uit te hollen en daar een ‘echte’ Halloween-pompoen van te gaan maken togen we weer naar huis. Pompoenfestival was wat mij betreft erg leuk, maar het is niet iets waar je jaarlijks naar gaat zitten te smachten.

 

 

Lees ook:Pompoenpizza op pompoenfestival Jellum/Bears
Lees ook:Concours Festival Drogeham wordt weer naar hoger plan getild
Lees ook:Welcome to the Village-festival morgen van start
Lees ook:ME stond klaar tijdens Oerol Festival
Lees ook:Organisatie Paardendagen krijgt subsidie voor evenemententerrein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>