Nieuw interactief zeehondenverblijf AquaZoo geopend

Om zeehondjes te bekijken hoef je niet meer naar Pieterburen. Ook in Leeuwarden zijn de zeedieren te vinden. Vanmiddag is in AquaZoo het grootste interactieve zeehondenverblijf van Europa geopend door burgemeester Ferd Crone. Dit deed hij door als eerste bezoekers op ‘Zeehondensafari’ te gaan en zeehonden te voeren.

Met de ‘Zeehondensafari’ zet AquaZoo in op beleving en interactie met bezoekers. Rondom de plas kunnen bezoekers op verschillende punten uitkijken over het meer met daarin de zeehonden. Tijdens weekenden, vakantie- en feestdagen kiezen verzorgers regelmatig bezoekers uit die mee mogen doen aan de ‘Zeehondensafari’ en de zeehonden mogen voeren vanaf een bootje.

Het nieuwe verblijf van de zeehonden is bijna zo groot als twee voetbalvelden. Alleen in Denemarken is een groter verblijf te vinden.

Aqua Zoo vierde vandaag overigens nog een bescheiden zeehondenfeestje: Zeehondenmoeder Loes is vannacht bevallen van een nog naamloos zeehondje. Burgemeester Crone kon dus ook direct een kraambezoek afleggen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:AquaZoo Friesland genomineerd voor twee ZooSite Awards
Lees ook:Leeuwarder dierentuin AquaZoo failliet
Lees ook:Beschuit met muisjes in AquaZoo: baby tapir geboren!
Lees ook:Aqua Zoo verrast met geboorte ringstaartmaki
Lees ook:28 Peruaanse wandelende takken nieuwe aanwinst Aqua Zoo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>