Uitnodigingen verwantschapsonderzoek verstuurd

Meer dan 8000 uitnodigingen voor het DNA-verwantschapsonderzoek naar aanleiding van de moord op Marianne Vaatstra in 1999 zijn verstuurd naar mannen die ten tijde van de moord in een straal van 5 kilometer rondom de plaats delict woonden. Vanaf 29 september gaat het afnemen van het DNA van start.

De deelnemers aan het DNA-verwantschapsonderzoek kunnen op meerdere plaatsen terecht. In de omgeving van het plaats delict zijn dat de dorpen Zwaagwesteinde, Twijzerlerheide, Kollumerzwaag, Oudwoude, Westergeest, Kollum, Buitenpost en Twijzel. Voor mensen die in tussentijd verhuisd zijn en toch graag meewerken aan het onderzoek zijn er ook afnamepunten georganiseerd in Dokkum, Leeuwarden, Drachten en Groningen. Voor wie ook dat te ver reizen is of wie niet binnen het tijdsbestek van 2 weken langs kan komen is het mogelijk om een afspraak te maken.

Naast de uitnodiging zit er in de envelop ook een brochure met alle informatie over het DNA-verwantschapsonderzoek. Justitie benadrukt dat deelname aan het onderzoek vrijwillig is en dat het afgestane DNA alleen gebruikt wordt voor het onderzoek op de moord van Marianne Vaatstra. Na het onderzoek wordt het DNA-materiaal vernietigd.

De vader van Marianne Vaatstra liet eerder in de media weten dat dit een van de laatste redmiddelen is om de moordenaar van zijn dochter te vinden. Hij roept dan ook iedereen op meewerking te verlenen aan het onderzoek.

Lees ook:DNA-Verwantschapstest gaat plaatsvinden in zaak Vaatstra
Lees ook:Opkomst DNA-verwantschapsonderzoek 89%
Lees ook:100% match zaak Vaatstra
Lees ook:DNA van 6600 mannen in zaak Vaatstra vernietigd
Lees ook:Vandaag afgenomen DNA Jasper S. matcht eveneens met daderprofiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>