100% match zaak Vaatstra

Het nieuws waar heel Noord-Oost Friesland (en de rest van Nederland) al jaren op hoopte: Een 44-jarige man uit Oudwoude is gisteravond opgepakt op verdenking van de moord op Marianne Vaatstra. Dat liet misdaadverslaggever Peter R. de Vries vanochtend weten op Twitter. Volgens hem is er uit het DNA-verwantschapsonderzoek een 100% match gekomen. Het nieuws is door het Openbaar Ministerie  bevestigd aan Omrop Fryslân.

Blanke man

De uitslag van het DNA-verwantschapsonderzoek zou vijf maand op zich laten wachten, maar gisteren bleek er al een match uit te komen. Volgens de vader van Marianne Vaatstra heeft de man zelf DNA afgestaan. De 44-jarige man is volgens Peter R. de Vries een blanke man die op 2,5 kilometer van de plaats delict woonde.

Eerste DNA-verwantschapsonderzoek

Marianne Vaatstra werd op 1 mei 1999 verkracht en vermoord gevonden in Veenklooster. 13 jaar later werd er voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een DNA-verwantschapsonderzoek gehouden. Van de 7300 opgeroepen mannen kwamen 6514 hun DNA afstaan.

Later vandaag volgt een persconferentie.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:DNA-Verwantschapstest gaat plaatsvinden in zaak Vaatstra
Lees ook:18.00 uur persconferentie zaak Vaatstra
Lees ook:Rechtszaak Jasper S. in volle gang
Lees ook:Eis Jasper S. wordt morgen bekend gemaakt
Lees ook:Wat weten we nu allemaal over verdachte Jasper S.?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>