Opkomst DNA-verwantschapsonderzoek 89%

Van de 8080 mannen die een oproep hebben gekregen DNA af te staan voor het DNA-verwantschapsonderzoek omtrent de moord op Marianne Vaatstra heeft 89% ook daadwerkelijk DNA afgestaan. De opkomst van mannen uit de woonplaats van Vaatstra, Zwaagwesteinde, was maar liefst 96%. 

Alsnog oproepen voor mannen in het buitenland

Mannen die op de dag van de moord in 1999 in een straal van 5 kilometer van het plaats delict woonden en destijds tussen de 16 en 60 jaar oud waren werden opgeroepen om DNA af te staan. Vandaag bleek dat van die groep inmiddels 358 mannen zijn overleden. Ruim 300 mannen zijn buiten de drie noordelijke provincies gaan wonen en zo’n 100 mannen wonen inmiddels in het buitenland. De mannen die verhuisd zijn worden nog opgeroepen om DNA af te gaan staan.

5 maanden onderzoek

Vooralsnog gaat het Nederlands Forensisch Instituut alvast bezig met het onderzoek van het reeds afgestane DNA. Het NFI denkt hiervoor plusminus 5 maanden nodig te hebben.

Laatste hoop

Het DNA-verwantschapsonderzoek is een van de laatste redmiddelen om de moordenaar van Marianne Vaatstra te vinden. Het afgestane DNA wordt onderzocht op familiebanden met het DNA dat is gevonden op het lichaam van Marianne Vaatstra.

Geen gehoor, politie aan de deur

Alle mannen die niet gehoor hebben gegeven aan de oproep om DNA af te komen staan kunnen bezoek verwachten van de politie. Zij zullen gaan vragen wat de redenen zijn voor de mannen om geen gehoor te geven aan de oproep.

Lees ook:Uitnodigingen verwantschapsonderzoek verstuurd
Lees ook:OM roept zonen extra op om DNA af te staan
Lees ook:100% match zaak Vaatstra
Lees ook:Anker & Anker weigeren bijstand verdachte zaak Vaatstra
Lees ook:DNA-Verwantschapstest gaat plaatsvinden in zaak Vaatstra

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>