DNA van 6600 mannen in zaak Vaatstra vernietigd

Al het DNA dat verzameld is in het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Vaatstra dat niet relevant is voor het onderzoek is vernietigd. Alle 6600 mannen die vrijwillig DNA hebben afgestaan krijgen binnenkort een brief van justitie waarin zij bedankt worden voor hun medewerking aan het onderzoek. Ook staat in deze brief dat hun DNA inmiddels vernietigd is.

Het vernietigen van het DNA is in de afvaloven van Dordrecht gebeurd. Het ging in totaal om 30 containers vol met DNA-materiaal.

Justitie is enorm tevreden over het onderzoek, met name omdat er een verdachte kon worden aangehouden naar aanleiding van het onderzoek.

Jasper S. leverde zelf zijn DNA in, waarna hij bij zijn woning in Oudwoude opgepakt kon worden. Na zijn arrestatie bekende Jasper S. al snel Marianne Vaatstra in 1999 vermoord te hebben.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:18.00 uur persconferentie zaak Vaatstra
Lees ook:Jasper S. wordt voorgeleid aan de rechter commissaris
Lees ook:Vandaag afgenomen DNA Jasper S. matcht eveneens met daderprofiel
Lees ook:Jasper S. legt volledige bekentenis af
Lees ook:Wat weten we nu allemaal over verdachte Jasper S.?

1 Reacties // Reageer

One thought on “DNA van 6600 mannen in zaak Vaatstra vernietigd

 1. rinie riepma

  al het verzamelde DNA wordt uiteindelijk vernietigd,dat is een standaardprocedure maar de gegevens van elk DNA speciem apart inclusief persoonsgevens worden opgeslagen binnen een speciale DNA bank.

  Het bewaren van organisch DNA is voor deze bepaalde doeleinden omslachtig/onzin want dat zou betekenen dat er (diepvries) pakhuizen vol met DNA moeten worden gerealiseerd als soort van een achchief waar niet snel doorheen te komen valt, terwijl dit digitaal wel mogelijk en veel praktischer is, kortom.

  U wordt met een kluitje in het riet gestuurd!

  Met vriendelijke groet,

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>