Vandaag afgenomen DNA Jasper S. matcht eveneens met daderprofiel

Het DNA dat vandaag is afgenomen van verdachte Jasper S. blijkt eveneens te matchen met het DNA-profiel van de dader van de moord op Marianne Vaatstra. Dat werd tijdens de persconferentie, die live werd uitgezonden op Omrop Fryslân, over de aanhouding van de verdachte bekend gemaakt. Hoofdofficier van Justitie Annette Bronsvoort maakte het nieuws bekend. 

Verdachte niet eerder in beeld

In het midden van vorige week werd bekend dat er een DNA-match was. Alleen een DNA-match zal niet genoeg bewijs zijn voor een veroordeling. Er is dus meer bewijs nodig voordat de verdachte veroordeeld kan worden. De verdachte is in het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra nog niet eerder in beeld geweest.

Momenteel ligt de focus van het onderzoek op het zorgvuldig afhandelen van het strafrechtelijk onderzoek.

Impact Oudwoude enorm

Volgens burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland is de impact op de bevolking van Oudwoude enorm groot. Er heerst voornamelijk opluchting over dat er een verdachte opgepakt is. Ook gaf de burgemeester aan dat er goed contact is met de familie van de verdachte. Zijn vrouw en kinderen zijn op een rustigere plaats ondergebracht.

Aankomende donderdag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter commissaris.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Jasper S. legt volledige bekentenis af
Lees ook:Wat weten we nu allemaal over verdachte Jasper S.?
Lees ook:18.00 uur persconferentie zaak Vaatstra
Lees ook:Eis Jasper S. 20 jaar cel
Lees ook:DNA-Verwantschapstest gaat plaatsvinden in zaak Vaatstra

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>