DNA-Verwantschapstest gaat plaatsvinden in zaak Vaatstra

In het onderzoek van de moord op Marianne Vaatstra wordt een nieuwe middel ingezet dat vooralsnog uniek is in Nederland. Onder 8080 mannen die in de periode rond de moord binnen een straal van 5 kilometer van het plaats delict woonden gaat DNA afgenomen worden om te onderzoeken op verwantschap. 

Aan de hand van de DNA-materialen wil men gaan onderzoeken of iemand uit de familie van degenen die het DNA afstaan wellicht de dader is van de moord die al sinds 1999 de gemoederen flink bezighoudt in Noord-Oost Friesland.

De 16-jarige Marianne Vaatstra werd in de na van Koninginnedag op 1 mei vermoord in een weiland bij Veenklooster. Tot op heden is er nooit een dader gevonden. Uit recent onderzoek van Peter R. de Vries kwam naar voren dat de kans groot is dat de dader uit de omgeving van Marianne Vaatstra kwam.

 

Lees ook:100% match zaak Vaatstra
Lees ook:Rechtszaak Jasper S. in volle gang
Lees ook:Broers en zussen Vaatstra vanmiddag in Need op Freed
Lees ook:Vandaag afgenomen DNA Jasper S. matcht eveneens met daderprofiel
Lees ook:Uitnodigingen verwantschapsonderzoek verstuurd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>