Honderden foto’s ingeleverd bij Fries Verzetsmuseum

janwillemsen / Foter / CC BY-NC-SA

Het Fries Verzetsmuseum deed onlangs een oproep aan mensen met oude foto’s uit oorlogstijd om deze bij het museum in te leveren voor een nieuwe expositie. Het museum heeft een grote collectie foto’s uit oorlogstijd, maar maar weinig foto’s van het dagelijks leven tijdens de oorlog. Omdat het museum dit soort foto’s voor een nieuwe expositie graag zou willen gebruiken organiseerden zij afgelopen vrijdag een inzamelmiddag. Honderden foto’s werden op deze middag ingeleverd.

Ook enkele tientallen persoonsbewijzen uit de jaren ’40 tot ’45 van de vorige eeuw werden bij het museum gebracht. In het museum, dat in september weer open gaat, moet een complete muur ‘behangen’ worden met deze persoonsbewijzen. Voor dit project zijn nu nog enkele honderden persoonsbewijzen nodig.

In de nieuwe expositie van het museum moet het gewone leven tijdens de oorlog een belangrijke rol krijgen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

 

Lees ook:Fries Verzetsmuseum ontvangt honderden foto’s dagelijks leven
Lees ook:Planetarium Franeker ontvangt twee miljoenste bezoeker
Lees ook:Expositie Aald Hielpen nog tot 1 november te zien in Museum Hindeloopen
Lees ook:Bijzondere mode-expositie in Veenklooster
Lees ook:Winkelier gezocht voor museumwinkeltje Fries Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>