Bijzondere mode-expositie in Veenklooster

Ben je een liefhebber van haute couture of juist de historie van kleding? Ga dan naar de expositie Baaien Hemd en Haute Couture in It Lytse Slot in Veenklooster. Hier worden oude kledingstukken uit de zeventiende, achttiende, negentiende en twintigste eeuw tentoongesteld, evenals couture van de modeontwerpster Fong Leng en het modeduo Spijkers en Spijkers (je weet wel, die van het Bavariajurkje). 

Afgelopen vrijdag werd de expositie geopend. Er staan bijzondere stukken te zien van Fong Leng. Fong Leng was in de jaren ’70 van de vorige eeuw een zeer beroemde modeontwerpster. Ook zijn er hedendaagse stukken te zien van de zussen Spijkers, die inmiddels internationale bekendheid genieten. Zij gaven aan het prachtig te vinden mee te werken aan de tentoonstelling. Met uitzondering van zondag is de expositie elke dag te zien tussen 13.00 en 17.00 uur. De expositie is te zien tot 1 december 2013.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Expositie Ids Wiersma te zien in dorpshuis Brantgum
Lees ook:Expositie Aald Hielpen nog tot 1 november te zien in Museum Hindeloopen
Lees ook:Honderden foto’s ingeleverd bij Fries Verzetsmuseum
Lees ook:Expositie met Instagramfoto’s in Leeuwarden
Lees ook:Broers en zussen Vaatstra vanmiddag in Need op Freed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>