Fries Verzetsmuseum ontvangt honderden foto’s dagelijks leven

David Holt London / Foter.com / CC BY-SA

Het Verzetsmuseum uit Leeuwarden heeft maar liefst 200 foto’s en 90 persoonsbewijzen gekregen. Het museum was op zoek naar foto’s van het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo kwamen er foto’s van vakanties, van een dansles en trouwfoto’s, maar ook foto’s van een boerin aan het melken en van werknemers in een fabriek. Het Verzetsmuseum houdt op 3 mei nogmaals een verzameldag voor foto’s en persoonsbewijzen.De persoonsbewijzen gaan gebruikt worden op een wand van maar liefst 500 persoonsbewijzen, wat een enorm indrukwekkend beeld gaat worden. Samen met de foto’s wordt op die manier een indrukwekkend verhaal vertelt van het dagelijks leven tijdens de oorlog.

Wie nog foto’s heeft van de oorlog in Friesland of persoonsbewijzen en deze kan missen wordt gevraagd deze te schenken aan het Fries Verzetsmuseum. Op vrijdag 3 mei 2013 in Tresoar in Leeuwarden (Boterhoek 1) tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen deze ingeleverd worden.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Honderden foto’s ingeleverd bij Fries Verzetsmuseum
Lees ook:Leeuwarder vader op zoek naar dierbare geboortefoto’s
Lees ook:Fryslân op Instagram, de Wielen
Lees ook:Giet it al oan? Elfstedentocht op 1 april
Lees ook:Speciale postzegels in kader van Maria Louise Jaar 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>