Planetarium Franeker ontvangt twee miljoenste bezoeker

Al sinds 1781 komen er jaarlijks veel bezoekers naar Franeker voor het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium. Ook al sinds 1781 wordt het aantal bezoekers geteld. Vandaag kon het museum de twee miljoenste bezoeker verwelkomen in het museum. Mevrouw Jeanette Hoeks-van der Meer uit het Zuid-Hollandse Maasdijk had de eer de twee miljoenste bezoeker te zijn.

Toen Eise Eisinga zijn Planetarium voor publiek openstelde kwamen er met name adellijke lieden en wetenschappers naar het bewegende zonnnestelsel kijken. In de eerste jaren kwamen er enkele honderden bezoekers. Tegenwoordig is dat wel anders en wordt het kleine museum maar liefst door 45.000 bezoekers per jaar bezocht. Er wordt momenteel hard gewerkt aan uitbreiding van het planetarium met het naastgelegen pand. Hier komt de nieuwe entree, evenals een educatieve expositie.

Lees ook:Eise Eisinga Planetarium krijgt bezoek van Koning en Koningin
Lees ook:Komend weekend 100.000ste bezoeker voor Skûtsjemuseum?
Lees ook:Fries Museum trekt in eerste weken 30.000 bezoekers
Lees ook:Museum ‘t Fiskershúske verwelkomt 10.000e bezoeker
Lees ook:Animal Inside Out trekt al 20.000 bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>