Expositie Aald Hielpen nog tot 1 november te zien in Museum Hindeloopen

In Hindeloopen staat het Museum Hindeloopen, waar tot en met 31 oktober de expositie 100 jaar Aald Hielpen te zien is. De expositie is al een tijdje te zien in het museum, maar wie nog niet de kans heeft gehad om er langs te gaan heeft deze week nog de tijd!

Vereniging 100 jaar Aald Hielpen

In 1912 werd de vereniging Oud Hindeloopen opgericht. De enthousiaste initiatiefneemsters wilden het Hindelooper kostuum weer nieuw leven inblazen en ook de herinneringen aan de rijke 18e eeuw levendig houden. Ze hoopten het toerisme door het dragen van het kostuum een extra impuls te geven. De tentoonstelling ’100 jaar Aald Hielpen’ laat met foto’s, geschrift, aandenkens en sieraden zien wat de vereniging in 100 jaar aan activiteiten heeft ontplooid en hoe ze zich heeft ontwikkeld van zwart-wit naar kleur.

Scheepvaart en visserij

Verder kun je in het museum meer ontdekken over de geschiedenis van Hindeloopen. De collectie bestaat uit het beroemde Hindelooper schilderwerk, Hindelooper klederdracht en schilderijen. Ook is er veel aandacht voor Hindeloopen als handelsstad, de scheepvaart en de visserij.

Het museum is van maandag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 17.00, en op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00. De entree is verrassend laag: Voor volwassen 3 euro en voor kinderen 1,80.

Lees ook:Fries Museum ontvangt vijf ton voor nieuwe expositie
Lees ook:Derde Apple-museum ter wereld staat in Ureterp
Lees ook:Honderden foto’s ingeleverd bij Fries Verzetsmuseum
Lees ook:Dag van de jacht & kleding van toen
Lees ook:Fries Museum koopt schilderij van 1,8 miljoen dollar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>