OM roept zonen extra op om DNA af te staan

Het Openbaar Ministerie heeft een dringend verzoek gedaan aan alle mannen die een oproep hebben gehad om DNA af te staan in verband met het onderzoek op de moord op Marianne Vaatstra om absoluut mee te werken met het onderzoek, ook wanneer er al familieleden hun DNA hebben afgestaan. 

Hetzelfde DNA

Het Openbaar Ministerie merkt dat van de mannen die niet komen op de datum dat zij opgeroepen zijn voornamelijk zonen zijn van vaders die al hun DNA af hebben gestaan. Volgens het OM hebben de vaders het idee dat als zij gaan hun zonen niet meer hoeven, omdat zij toch hetzelfde DNA hebben. Aan die theorie zitten haken en ogen.

Tevreden over opkomst

Afgelopen zaterdag was de laatste grote opkomstdag in het DNA-verwantschapsonderzoek. Van de 2200 opgeroepen mannen kwam zo’n 70% opdagen. Het OM is over het algemeen tevreden met de opkomst.

Na de inname van al het wangslijm gaat het plusminus 5 maanden duren voordat er onderzoeksresultaten bekend worden gemaakt.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Opkomst DNA-verwantschapsonderzoek 89%
Lees ook:100% match zaak Vaatstra
Lees ook:DNA van 6600 mannen in zaak Vaatstra vernietigd
Lees ook:Uitnodigingen verwantschapsonderzoek verstuurd
Lees ook:Jasper S. legt volledige bekentenis af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>