NL Doet, nog veel vrijwilligers gezocht in Friesland

ErikVos / Foter.com / CC BY-NC-ND

Aankomend weekend is het weer NL Doet, het grootste vrijwilligersweekend van Nederland. In Friesland zijn er ook een hoop initiatieven voor mensen die graag eenmalig eens even flink de handen uit de mouwen willen steken. Voor veel projecten worden er nog vrijwilligers gezocht. Hieronder een paar initiatieven die zeker aandacht verdienen!

Talma Hoeve Feanwâlden

Hier worden er nog 19 vrijwilligers gevraagd die de bewoners helpen met kleine simpele klusjes. Het klaarmaken van de balkonnen door plantenbakken te vullen, koper poetsen en andere kleine huishoudelijke klussen. Door middel van de hulp van de vrijwilligers krijgen de mensen weer eens ander sociaal contact dan van personeel en dat wordt zeer op prijs gesteld. Aanmelden kan hier.

CBS de Finne Jistrum

Op de basisschool in Jistrum worden vrijwilligers gezocht die in het kader van Nationale Pannenkoekdag helpen met pannenkoeken bakken voor de pakes en beppes van de kinderen op de school. Ook worden er klussers gezocht voor de schoolbankjes op het plein. Aanmelden kan hier.

Thomas van Aquinoschool Sneek

In Sneek worden er nog 36 vrijwilligers gezocht die meehelpen met het opknappen van het schoolplein, zodat de kinderen straks weer goed kunnen spelen op het plein. Aanmelden kan hier.

Museum Joure

Voor vrijwilligers met groene vingers is dit een prachtige klus. De tuin rondom het museum heeft een aantal perken waarin geen beplanting is. Tijdens NL Doet wil men hier graag verandering in brengen. Aanmelden kan hier.

Overigens zijn er nog een heleboel andere klussen te doen aankomend weekend. Kijk op de website van NL Doet voor projecten bij jou in de buurt!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Al 297 klussen aangemeld voor NLdoet in Friesland
Lees ook:Nieuw Fries Museum trekt in eerste weekend 10.000 bezoekers
Lees ook:Serious Record: 363 uren optredens voor Serious Request
Lees ook:Fries Museum en Omrop Fryslân op zoek naar talentvolle kunstenaars
Lees ook:Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 krijgt 3,56 miljoen extra van de provincie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>