Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 krijgt 3,56 miljoen extra van de provincie

De provincie Fryslân trekt de portemonnee voor de organisatie van Leeuwarden 2018. In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa, reden voor de provincie om de organisatie een extra bijdrage van 3,56 miljoen euro te geven. Dat heeft de provincie laten weten in een verklaring. De stichting die verantwoordelijk is voor de evenementen rondom Culturele Hoofdstad 2018 mag zelf besluiten hoe zij dit geld gaan besteden, al gaat dit allemaal in goed overleg. De 3,56 miljoen komt uit het evenementenfonds van de provincie, dat komt uit het investeringsprogramma ‘Wurkje foar Fryslân’.

De provincie stelt daarnaast nog eens een miljoen beschikbaar aan het Fries Museum. Zij zullen dit bedrag besteden aan projecten die worden georganiseerd rondom de Culturele Hoofdstad. Het Fries Museum heeft onder andere projecten rondom Mata Hari, de kunstenaar Escher en Alma Tadema.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015
Lees ook:Fries Museum krijgt 2 ton van BankGiro Loterij
Lees ook:Bijna 98.000 bezoekers voor Fries Museum in 2015
Lees ook:LWD2018 wil winkels binnenstad open voor bezoek jury
Lees ook:Wordt Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>