Plannen LWD Culturele Hoofdstad 2018 naar de gemeenteraad

Leeuwarden heeft de ambitie om in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa te worden. Waar eerder steden als Istanbul, Brugge en Liverpool deze titel toebedeeld kregen denkt Leeuwarden voor 2018 een goede kans te maken. De actiegroep trekt dan ook alles uit de kast om deze titel te bemachtigen. Vanavond worden de plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad, waarna de gemeenteraad een besluit neemt over de plannen.

Krant voor heel Friesland

Of er nog roet in het eten gegooid kan worden is maar de vraag. Burgemeester Ferd Crone ontving vandaag het eerste exemplaar van de speciale krant die uitgegeven wordt waarin alle plannen voor het Culturele Hoofstadjaar in staan. Deze krant wordt vanaf woensdag bezorgd bij 292.000 huishoudens in Friesland. Het lijkt erop dat het slechts gaat om een formaliteit dat de plannen nog door de gemeenteraad goedgekeurd moeten worden.

20.000 vrijwilligers

De plannen die Leeuwarden heeft gemaakt voor het Culturele jaar moet heel wat teweegbrengen. Zo hoopt men op 20.000 vrijwilligers, 3 miljoen bezoekers, 15% meer internationale studenten en van de kinderen die onder de armoedegrens leven moet de helft meegedaan hebben aan culturele activiteiten.

Aankomende woensdag worden de plannen voor de Culturele Hoofdstad in Amsterdam gepresenteerd.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

 

 

Lees ook:Wordt Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018?
Lees ook:Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015
Lees ook:Plannen voor nieuw Cambuurstadion bij WTC Expo
Lees ook:LWD2018 wil winkels binnenstad open voor bezoek jury
Lees ook:Leeuwarden finalist Culturele Hoofdstad 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>