Wordt Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018?

Weken, maanden, misschien zelfs al jaren is er gewerkt om de jury van de Culturele Hoofdstad 2018 te imponeren. Leeuwarden moet en zal Culturele Hoofdstad worden. Waarom dat zo belangrijk is? Het zou toeristen opleveren, en daarmee werkgelegenheid. Een boost voor de Friese hoofdstad. Een boost die de stad en de provincie zo nodig hebben. Maandag kwam de jury van de Culturele Hoofdstad in Leeuwarden om de stad goed te bekijken. Komende donderdag moet Leeuwarden zichzelf nogmaals presenteren tegenover de jury, samen met andere kanshebbers Eindhoven en Maastricht. Vrijdag valt de eindbeslissing. Dan weet Leeuwarden of al het harde werken voor niets is geweest, of dat ze er tot en met 31 december 2018 een feestje van gaan maken.

Wat mij betreft mag de moeite die men in Leeuwarden gedaan heeft om de stad op de kaart te zetten en de titel in de wacht te slepen wel beloond worden. Ik hoop en wens echter wel, dat men met de titel op zak niet achterover gaat leunen. Want de echte uitdaging komt pas na het verkrijgen van de titel. Dan pas moet er echt geïmponeerd worden. Want overtuig je de gasten in 2018 niet dat Leeuwarden de titel ook echt verdiend? Dan is het allemaal verspilde moeite.

Voor nu duimen we tot en met vrijdag keihard onze duimen kapot in de hoop op de titel. Wordt Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018? Ik denk stiekem van wel.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Leeuwarden finalist Culturele Hoofdstad 2018
Lees ook:LWD2018 wil winkels binnenstad open voor bezoek jury
Lees ook:Plannen LWD Culturele Hoofdstad 2018 naar de gemeenteraad
Lees ook:Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015
Lees ook:Bekendmaking finaleplaatsen Culturele Hoofdstad 2018 morgenmiddag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>