Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015

Of Leeuwarden Culturele Hoofdstad van 2018 wordt is nog even afwachten, maar Leeuwarden is in ieder geval wél Hoofdstad van de Smaak 2015! Dit maakte Stichting ‘Week van de Smaak’ zojuist bekend via Twitter. Leeuwarden heeft in juni aan de stichting een bidbook aangeboden waarin de plannen stonden die uitgevoerd gaan worden wanneer Leeuwarden de titel in de wacht zou slepen. Er is gekozen voor het motto ‘Trots op de Smaken van Fryslân’.

In het voorgestelde programma staan food evenementen, food in musea, educatie, een professioneel opgezette versmarkt, projecten in aanloop op Culturele Hoofdstad 2018, projecten gericht op beter eten voor ouderen en diverse activiteiten in de Friese dorpen.

Leeuwarden heeft dus een risico genomen door projecten in het bidbook op te nemen die gelinkt zijn aan de Culturele Hoofdstad 2018. Want wat nou, als die titel niet binnengesleept wordt? Voor de organisatie van de Week van de Smaak (28 september tot en met 6 oktober) maakte het blijkbaar niets uit, want zij kozen toch voor Leeuwarden.

Het mag dan nog even duren, tot het 2015 is, in Leeuwarden is men in ieder geval erg blij met de titel.  Hier gaan we meer van horen!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

 

Lees ook:Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 krijgt 3,56 miljoen extra van de provincie
Lees ook:Wordt Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018?
Lees ook:Bekendmaking finaleplaatsen Culturele Hoofdstad 2018 morgenmiddag
Lees ook:Leeuwarden finalist Culturele Hoofdstad 2018
Lees ook:Plannen LWD Culturele Hoofdstad 2018 naar de gemeenteraad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>