Leeuwarden finalist Culturele Hoofdstad 2018

Leeuwarden staat in de finale! Vanmiddag werd bekendgemaakt dat Leeuwarden een van de drie finalisten is in de strijd voor de Culturele Hoofdstad 2018. Naast Leeuwarden staan ook Eindhoven en Maastricht in de finale.

Finale in september 2013

Den Haag en Utrecht deden ook mee in de strijd voor de Culturele Hoofdstad maar vielen in deze halve finale af. De uiteindelijke beslissing over welke Nederlandse stad de Culturele Hoofdstad wordt in 2018 wordt in september komend jaar gemaakt.

In 2018 zal er naast een Nederlandse stad ook de Maltese hoofdstad Valleta Culturele Hoofdstad zijn.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:LWD2018 wil winkels binnenstad open voor bezoek jury
Lees ook:Wordt Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018?
Lees ook:Bekendmaking finaleplaatsen Culturele Hoofdstad 2018 morgenmiddag
Lees ook:Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015
Lees ook:Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 krijgt 3,56 miljoen extra van de provincie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Leeuwarden finalist Culturele Hoofdstad 2018

 1. Leo

  Waarom staat Leeuwarden in de finale? Afgelopen jaar is het kunstonderwijs de nek omgedraaid door de gemeente. Dit lijkt me niet een voordeel in de race? Ach, ik begrijp het al: men vliegt kunstenaars en projectleiders in voor een paar miljoen om de indruk te wekken dat kunst hier een “big thing”is. Daarna betalen we de rekening , gaat iedereen weer terug en is Leeuwarden weer zoals het was.

    /  
 2. gerben

  Earst Ljouwert sjen & dan stjerre!

    /  
 3. Johanna Gercama Auteur

  Ik denk dat Leeuwarden een heleboel cultureel talent in huis heeft en dat gaat de komende jaren zeker ontwikkeld worden. In het bidbook van LWD2018 stonden de plannen te lezen over het Culturele Hoofdstad-gebeuren, en daarin is juist ook veel aandacht voor de minder bedeelden, dat zij ook in aanraking komen met kunst en cultuur.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>