Bart Helmholt wint in Burgum met op-één-na verste sprong ooit

Hij haalde tweemaal een nat pak, maar toch wist Bart Helmholt vanmiddag tijdens de nationale competitiewedstrijd fierljeppen in Burgum de wedstrijd glansrijk te winnen met de op-één-na verste sprong ooit gemaakt. Met deze sprong, met een afstand van 21.27 meter, verbeterde hij ook het huidige schansrecord met een centimeter. Helmholt hoeft niet te hard te balen dat hij het huidige wereldrecord niet verbeterd heeft. Deze staat namelijk ook al op naam van Helmholt met een afstand van 21.51 meter. Dit record sprong hij in 2011.

Tijdens de wedstrijd in Burgum werd Thewis Hobma tweede met een afstand van 20.24 meter en werd Jaco de Groot derde met 20.14 meter. Bij de dames won Wendy Helmes met 16.36 meter. Zij verbeterde eveneens een schansrecord. Het vorige schansrecord stond op 16.33 meter.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Bart Helmholt fierljept 21,21 meter
Lees ook:Sven voor de achtste keer wereldkampioen schaatsen
Lees ook:Sjinkie Knegt pakt wereldtitel in Moskou
Lees ook:Wereldrecord voor Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Ireen Wüst wereldkampioene in haar eigen Heerenveen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>