Sjinkie Knegt pakt wereldtitel in Moskou

Ter illustratie: schaatsen slijpen

De Friese shorttracker Sjinkie Knegt uit Bantega is vanmiddag in Rusland wereldkampioen geworden. In de afsluitende finale van 3.000 meter won Knegt de wedstrijd en werd daardoor wereldkampioen. In de drie reguliere afstanden wist Sjinkie geen van de wedstrijden te winnen. Op de 1500 meter werd hij tweede, op de 500 meter werd hij vierde en in de halve finale van de 1000 meter werd hij gediskwalificeerd. De kansen op het wereldkampioenschap in het algemeen klassement werden daardoor zeer klein, maar de kleine kans wist Knegt toch te pakken.

Friesland.blog.nl is ook te volgen op Twitter en Facebook!

Lees ook:Shorttracker Sjinkie Knegt wordt gehuldigd
Lees ook:Bart Helmholt wint in Burgum met op-één-na verste sprong ooit
Lees ook:Dokkumer Vlaggen Centrale maakt honderden kampioensvlaggen
Lees ook:Oliebollen uit Wolvega scoren een 9 in oliebollentest van AD
Lees ook:Sven Kramer meldt zich af voor 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>