Wereldrecord voor Sven Kramer op 5000 meter

Ter illustratie: schaatsen slijpen

Wanneer houdt het succes van Sven Kramer op? In ieder geval niet vandaag, want de 28-jarige schaatser wist vandaag op de WK afstanden in het Thialf in Heerenveen voor de derde keer op rij goud te behalen op de 5000 meter. En dat niet alleen, hij zette een tijd neer van 6.09,65 en daarmee verbeterde hij het wereldrecord op een laaglandbaan. Jorrit Bergsma schaatste ook niet onverdienstelijk, hij wist het zilver te pakken met een tijd van 6.11,53. Douwe de Vries moest genoegen nemen met het brons, waarvoor hij een tijd van 6.18,24 neerzette.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Sven Kramer vestigt baanrecord in Heerenveen
Lees ook:Jorrit Bergsma pakt goud, Sven Kramer moet het doen met zilver
Lees ook:Jorrit Bergsma met wereldbeker naar huis
Lees ook:Jorrit Bergsma en Heather Richardson getrouwd
Lees ook:Bart Helmholt wint in Burgum met op-één-na verste sprong ooit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>