Ferwerderadiel veiligste gemeente van Friesland

De veiligste gemeente van Friesland is Ferwerderadiel. Dat blijkt uit de Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad. Ferwerderadiel staat op de 381e plaats, waar er 385 plaatsen in de ranglijst zijn. In deze gemeente was er van geen enkele soort misdaad een toename te zien. Straatroof en overvallen komen er zelfs niet eens voor. Veel misdaadsoorten daalden daarnaast met flinke percentages. Zo is het aantal mishandelingen meer dan gehalveerd (van 15 naar 7) en ook inbraken uit schuren zijn met 50% gedaald.

Leeuwarden is twee plaatsen gestegen in de Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad en staat daarmee te boek als minst veilige gemeente van Friesland. Vorig jaar stond Leeuwarden nog op de 17e plaats, dit jaar staat Leeuwarden op de 15e plaats. De stijging in de ranglijst betekent dat Leeuwarden minder veilig is geworden.

Met name het aantal straatroven in de Friese hoofdstad is het afgelopen jaar flink gestegen. Ging het vorig jaar nog om 29 straatroven, werden dit jaar 46 straatroven gepleegd; een stijging van 58,6%. Op andere punten scoorde Leeuwarden juist beter dan vorig jaar. Zo is het aantal diefstallen uit auto’s flink gedaald. Ook werd er maar drie overvallen gepleegd, tegen zeven overvallen vorig jaar.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Gemeente Leeuwarden minst veilig van Friesland
Lees ook:Friesch Dagblad enige Nederlandse krant met groeiend aantal abonnees
Lees ook:Meer Friezen met geslachtsziektes
Lees ook:Leeuwarden wordt steeds belangrijker binnen Friesland
Lees ook:Beste oliebollen van Friesland opnieuw bij Bakkerij Vliegendehond Wolvega – maar zakt wel uit de top 10

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>