Leeuwarden wordt steeds belangrijker binnen Friesland

Het aantal banen op 100.000 inwoners groeide in Leeuwarden flink ten opzichte van 1997. Destijds waren er 45.000 banen, nu zijn het er 54.000. Voornamelijk hoger opgeleiden kunnen in Leeuwarden beter aan hun trekken komen. Met het aantal van 54.000 banen staat Leeuwarden in de landelijke top 5.

Ook het inwonersaantal van Leeuwarden groeide de afgelopen jaren. Sinds 2002 is het bevolkingsaantal gestegen met 5% naar een dikke 95.000 inwoners. Daarmee groeide Leeuwarden harder dan gemiddeld. De stijgingen maken dat Leeuwarden een steeds belangrijkere positie binnen de provincie Friesland krijgen. In de rest van Friesland stijgen de inwonersaantallen en banen namelijk maar weinig.

 

Lees ook:Meeste regionale nieuwssites in Friesland
Lees ook:Friezen voelen zich behoorlijk gezond
Lees ook:Al 2000 euro geboden op trui van Doutzen
Lees ook:Popduo Die Twa gaat uit elkaar
Lees ook:NDC schrapt 250 banen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>