Meer Friezen met geslachtsziektes

Het afgelopen jaar zijn het aantal Friezen met een geslachtsziekte toegenomen, blijkt uit cijfers van de GGD Friesland. Friezen die onveilige seks gehad hebben en hier een vervelende ziekte aan over hebben gehouden, hebben met name meer chlamydia gekregen. Er werden 5% meer gevallen van chlamydia geconstateerd dan in 2012. Ook qua mensen die het HIV-virus opliepen was er een kleine stijging te zien, maar dat gaat om zulke kleine aantallen dat er geen sprake is van een trend.

In 2013 kwamen in Friesland zo’n 55.000 mensen op het spreekuur van de GGD om een soa-test te doen. Ook daarin is een lichte stijging te zien. Van de 55.000 mensen die zich lieten testen was 57% jonger dan 25 jaar, en in totaal 25% van de mensen die zich liet testen had ook daadwerkelijk een geslachtsziekte.

Dan weer wel goed nieuws: Het aantal gonorroe-infecties is gedaald en er was een stabilisatie van het aantal syfilis-infecties.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:GGD Fryslan houdt inloopspreekuur voor reizigersvaccinaties
Lees ook:Friezen negatief over de arbeidsmarkt
Lees ook:Friezen voelen zich behoorlijk gezond
Lees ook:Ferwerderadiel veiligste gemeente van Friesland
Lees ook:Friesch Dagblad enige Nederlandse krant met groeiend aantal abonnees

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>