Meerdere ongelukken door extreme gladheid in Friesland

Ook vandaag heeft Friesland te maken met extreme gladheid. Het KNMI heeft dan wel geen code rood, maar code oranje afgegeven, de gladheid veroorzaakt ook vandaag grote problemen op de weg.

Volgens de politie Fryslân zijn er vanochtend al meerdere ongelukken gebeurd op de Friese wegen. Zo staat er inmiddels een enorme file op de A7 tussen Beetsterzwaag en Heerenveen vanwege meerdere ongevallen. Ook op de A32 raakten meerdere auto’s in de problemen. Ook op de Drachtsterweg richting Leeuwarden zijn meerdere ongelukken gebeurd. Deze weg wordt nu afgesloten voor verkeer vanaf de Wâldwei (N31). Het verkeer wordt omgeleid via Goutum.

Het slechte weer levert niet alleen op de weg problemen ook. Ook boeren zijn de klos: zij zitten met overvolle melktanken omdat hun melk niet opgehaald wordt, zo meldt Wâldnet.

Voor veel kinderen is een dagje extra gladheid helemaal geen probleem. Veel scholen sluiten ook vandaag de deuren omdat zij geen enkel risico willen nemen en de veiligheid van de kinderen en het personeel voorop willen stellen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Gladheid nog niet voorbij in Friesland
Lees ook:Schaatspret op de Friese wegen
Lees ook:Behoorlijk glad op Friese wegen!
Lees ook:Code oranje wegens extreme gladheid
Lees ook:Extreme gladheid legt openbaar leven in Friesland plat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>