Gladheid nog niet voorbij in Friesland

De allerergste gladheid is inmiddels voorbij in Friesland, maar plaatselijk kan het nog steeds erg glad zijn. De Provincie Fryslân heeft vanavond nog een waarschuwing uitgegeven voor Noordoost Friesland. De temperatuur blijft daar op het wegdek rond het nulpunt en omdat het flink geregend heeft kan het in Noordoost Friesland nog flink glad worden.

Voor de provincie Friesland is inmiddels code geel van kracht. Ook op de Waddeneilanden geldt code geel. Op Schiermonnikoog sneeuwt het momenteel. Ook waait het er hard, waardoor er sneeuwduinen kunnen ontstaan. Voor de provincie Groningen geldt nog steeds code rood.

Op de derde dag van de ergste gladheid sinds jaren hebben veel basisschoolleerlingen en scholieren weer vrij gehad van school. De verwachting is dat de meeste scholen morgen weer opengaan.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Meerdere ongelukken door extreme gladheid in Friesland
Lees ook:Code oranje wegens extreme gladheid
Lees ook:Onstuimig weer op komst
Lees ook:Schaatspret op de Friese wegen
Lees ook:Leeuwarden wordt steeds belangrijker binnen Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>