Extreme gladheid legt openbaar leven in Friesland plat

Taxi’s rijden niet, bussen rijden niet, scholen zijn dicht en wie niet per sé de weg op hoeft wordt aangeraden alsjeblieft binnen te blijven. Wegens een flinke laag ijzel zijn de wegen in Friesland zó glad dat het KNMI code rood heeft afgegeven. Er zijn al verscheidene ongelukken gebeurd, onder andere op de A28, A32, A7 en A37.

Er zijn natuurlijk altijd bazen boven bazen die ondanks het slechte weer tóch naar hun werk gaan. Onder hen chirurg Martijn Möllers, die is gaan lopen naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.

 

Anderen grijpen het gladde weer aan om de schaatsen onder te binden. Hans van der Mey, die ik onlangs 10 vragen stelde over zijn twitter-account @Elfstedentweets, gaat per schaats naar Bartlehiem.

De boot naar Schiermonnikoog vaart niet vanwege het extreme weer. Er zijn te weinig passagiers om te vervoeren, en bovendien is het ook op het eiland spekglad.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Schaatspret op de Friese wegen
Lees ook:Hans Konst stopt als statenlid
Lees ook:De IJshal Leeuwarden gaat weer open
Lees ook:Eerste schaatsers alweer op Ryptsjerksterpolder
Lees ook:Piet Paulusma: Blijf zoveel mogelijk thuis maandag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>