Schaatspret op de Friese wegen

Veel kinderen zijn vandaag vrij van school vanwege de extreme gladheid. Een dikke laag ijzel maakte het voor veel scholen onmogelijk om vanochtend de deuren te openen. Het KNMI heeft de code rood afgegeven vanwege de gladheid.

Die dikke laag ijzel zorgt behalve voor een hoop ellende op de wegen ook voor een hoop plezier! Overal in Friesland binden mensen de ijzers onder om te kunnen schaatsen. Het eerste natuurijs van dit jaar is voor de verandering eens niet op het water, maar op de wegen!

Op onderstaande foto, gemaakt op de Achterwei in Damwâld, valt te zien hoe kinderen en hun ouders genieten van het winterse weer.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Code oranje wegens extreme gladheid
Lees ook:Meerdere ongelukken door extreme gladheid in Friesland
Lees ook:Extreme gladheid legt openbaar leven in Friesland plat
Lees ook:Vaarverbod op Friese wateren
Lees ook:Behoefte aan vertalers van Friese boeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>