Gratis woensdag Fries Museum afgeschaft

Tien jaar lang kon je op woensdag gratis het Fries Museum in, waar ik en velen met mij verschillende keren gretig gebruik van heb gemaakt. Verslagen voor school of leuke exposities die ik uit eigen beweging wilde bezoeken kostten mij als scholier nu slechts een busritje naar Leeuwarden. Zodra het nieuwe Fries Museum geopend is zal dit jammer genoeg niet meer het geval zijn. De gratis woensdag werd mogelijk gemaakt door de sponsor Friese Vlag, maar deze is in het vervolg niet meer betrokken bij het museum. 

Meer bezoekers

In 2002 werd de gratis woensdag ingesteld om meer bezoekers naar het museum te trekken. Dit kon, met dank aan de sponsor. Deze sponsor is niet betrokken bij het nieuwe Fries Museum. Zonder sponsor kunnen de kosten voor het gratis openstellen van het museum niet gedekt worden en zal de gratis woensdag dus afgeschaft worden.

2018

Uiteraard is het een begrijpelijk besluit van het Fries Museum, maar wel erg jammer, zeker gezien de plannen om Leeuwarden in 2018 Culturele hoofdstad van Europa te laten worden.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Bijna 98.000 bezoekers voor Fries Museum in 2015
Lees ook:Nieuw Fries Museum trekt in eerste weekend 10.000 bezoekers
Lees ook:Fries Museum trekt in eerste weken 30.000 bezoekers
Lees ook:100.000e bezoeker voor nieuw Fries Museum
Lees ook:10 banen weg bij Fries Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>