Kaatsers willen aanpassing kaatsreglement

KNKBDe kaatsers van het partuur Wierd Baarda, Willem Heeringa en Douwe Anema vinden dat het kaatsreglement aangepast moet worden. Tijdens de kaatswedstrijd in Minnertsga op 14 juli verloor het partuur de wedstrijd van een partuur dat – naar later bleek – met handschoenen kaatsten die niet goedgekeurd worden door de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond. Omdat er in het kaatsreglement niets staat over wat er gebeuren moet als er ná een wedstrijd fouten worden geconstateerd, wil het partuur dat deze regels aangepast worden. Het partuur had daarover een kort geding aangespannen tegen de kaatsbond, maar deze ging in overleg tussen de advocaat van de KNKB en de advocaat van de kaatsers niet door. Aangezien het partuur Anema geplaatst is voor de PC in Franeker was er voor het kort geding geen sprake meer van spoedeisend belang. Dit is de belangrijkste voorwaarde om een kort geding aan te spannen.

De kaatsers Baarda, Heeringa en Anema hopen dat de kaatsbond uit zichzelf met nieuwe regels komt. Wanneer zij dit niet doen, dan is het partuur van plan om na de PC een bodemprocedure aan te spannen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Tuinenga, Visser en Scheepstra winnen 39e Frouljus PC in Weidum
Lees ook:Jasper S. blijft in voorarrest met beperkingen
Lees ook:Johan Derksen aangeklaagd door S.C. Heerenveen
Lees ook:Omrop Fryslân maakt zich op voor Friese derby
Lees ook:SKS Skûtsjesilen vandaag afgelast wegens weersomstandigheden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>