Geboortehuis Mata Hari verwoest bij vernietigende brand Leeuwarden

Bij een zeer hevige brand in het centrum van Leeuwarden is vannacht een man om het leven gekomen. De brand ontstond rond 17.30 in de winkel Freestyle, en greep al snel om zich heen. In totaal zijn er elf woningen en vijf winkelpanden bij de brand verwoest. Onder de getroffen gebouwen bevindt zich ook het huis waar Mata Hari in 1876 geboren werd. Zij werd bekend als danseres en spionne in de eerste wereldoorlog. Zij werd wegens hoogverraad gefusilleerd. Tegenwoordig was er in dit pand een kapperszaak gevestigd die geheel in het teken stond van Mata Hari. Originele foto’s en andere spullen, in totaal tussen de 40 en 50 spullen van historische waarde, zijn bij de brand verloren gegaan.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Veiling van spullen van Mata Hari
Lees ook:97 jaar na haar terdoodveroordeling: Wie was Mata Hari?
Lees ook:Koffer die gemeente Leeuwarden cadeau kreeg blijkt niet van Mata Hari
Lees ook:Wegens succes meer voorstellingen van Mata Hari door Tet Rozendal
Lees ook:Veel belangstelling voor veiling spullen Mata Hari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>